Moselradweg

Cykeltur langs Mosel og Rhinen

Moselradweg – En cykeltur langs Mosel floden har længe været på ønskesedlen. Den blev så kørt i april måned 2019. Hvordan skulle det lige gribes an. En biltur til Köln og så med tog herfra til Trier. En parkeringsplads i nærheden af cykelvejen (Rheinradweg) fandt jeg på Ampido Parkplatz Sharing som er en portal hvor private og firmaer kan sætte parkeringspladser til udlejning. Vores parkeringsplads var foran en garageport hos en privat familie. Reservation af togbilletter fra Köln til Trier blev booket på Bahn.de det var ganske nemt. Billetter til cykler skulle vi købe på banegården i Köln.

Overnatning i Köln og Trier blev booket på Booking.com. Hotellet i Köln lå lige over for banegården og i Trier inde i bymidten. Herfra var vi frie fugle, uden aftaler og reservationer. Sådan kan vi også bedste lide det.

Søndag, den 14. april kørte vi hjemmefra med parkeringspladsen i Köln som destination. Det gik det meste af dagen med. Cyklerne blev pakket med bagagen, bilen låst. Nu gik det på cykler til hotellet ca. 12 km.  Vi kom til hotellet og fik parkeret cyklerne i baggården, hvor det rygende personale kunne hold øje med dem 🙂 

En tur på banegården for at købe billetter til cyklerne (dem kan man ikke købe online) og så en tur rundt om domkirken, som vi har set et par gange tidligere, men en imponerende bygning. Aftensmaden blev et par Dönere i en af de mest usle kvarterer i Köln. Når man har set en mand rode i askebægeret efter skodder. Så er man tæt på bunden. 

Mandag, den 15. april. Efter en god nats søvn var vi klar til morgenmaden, den havde vi ikke valgt at købe på hotellet, men i stedet på en af mange caféer ved banegården. Herefter en dejlig togtur i nogle timer. I Trier så viden sorte port som Romerne byggede for rigtig mange år siden. Imponerende bygning. Byen har forresten også et amfiteater, som også er bygget af Romerne. Det er forresten også i Trier at Karl Marx er født.

Cykelturen langs Mosel kan foregå på begge sider. Karen havde cykelkortet fra Bikeline og jeg brugte gps navigation fra Komoot Engang imellem måtte vi lige konferere, men det er utrolig godt skiltet Se Der Mosel-Radweg.de 

Trier – Koblenz
Tirsdag, den 16. april. Efter morgenmaden cyklede vi ud af Trier med kurs mod cykelruten mod Bernkastel ca. 63 km. længere mod nord. På vejen provianterede vi i et supermarked, vi kørte forbi. Efter ca. 10 km. holdt vi kaffepause med en morgenbitter til. Vi kørte langs floden med vinmarker på begge sider. Nogle gange kørte vi igennem vinmarkerne. Dagen sluttede i Wintrich hvor Karen fandt en pension kort efter slusen. Direkte ud til floden og en restaurant som nabo. Dagen sluttede med stille regn. Kørt 52 km. 

Onsdag, den 17. april. Efter en god nats søvn fortsatte vi nu mod Bernkastel hvor vi fandt et supermarked hvor vi købte ind til frokosten. Vejret var dejligt vi havde ikke store udfordringer undervejs. Vi overnattede hos et ældre ægtepar i et hus med flere værelser. Alle med udsigt direkte over floden. Konen fortalte, at de havde hård konkurrence af seniorer i autocampere, hvor de også kunne medbringe deres hund. Manden fortalte, at han tidligere var aktiv vinbonde, men nu kun dyrkede druer til eget forbrug. Han fortalte også at man typisk sprøjter en vinmark 9 gange om året. De fleste gange mod skimmel. Aftensmaden blev asparges med kartofler og hollandaise sovs og vistnok skinke til (i tyskland har man altid sæsonens råvarer på spisekortet) Kørt ca. 40 km.

 Torsdag, den 18. april I dag er det Skærtorsdag og dermed helligdag. Det kunne godt være svært at finde overnatning for 1 nat. Derfor besluttede vi, at tage to overnatninger i Zell, som er en meget turistet by. Naturligvis ville vi gerne have udsigt til floden. Vi trak cyklerne på vejen langs floden og fik et fantastisk sted at overnatte. En dame der havde en butik med vinhandel, udlejede også 2 lejligheder. Vi fik den ene med fantastisk Moselblick. Her boede vi to nætter. Samlet pris uden morgenmad 110 €. Dejligt at få sin morgenkaffe på altanen med rundstykker fra den lokale bager. Kørt ca. 40 km.

Fredag, den 19. april En cykelfri dag med en gåtur i byen hvorfra Swarze Katze likøren kommer fra. Karen fik tid til at læse i sin bog og jeg fik vist en lur om eftermiddagen. Aftensmaden fik vi på et hotel i byen. Masser af sol, og turister i løbet af dagen.

Lørdag, den 19. april Den næste store by var Cochem med det flotte slot højt over byen.  Vejret var fantastisk godt med masser af sol. Sikkert en meget flot by men vi kørte blot igennem og fortsatte mod Koblenz. Da vi kom til Treis-Karden, som ligger på begge sider af Mosel. Her ville vi prøve at finde en overnatning. Første forsøg var et hotel, men her var alt optaget og receptionisten fortalte, at der nok ikke var noget ledigt i byen. Vi cyklede lidt rundt indtil vi så et skilt med pension. Efter et par forsøg på ringeklokken ringede jeg til det telefonnummer, der stod på en seddel ved døren. Pigen jeg talte med sagde at hun lige ville undersøge om der var noget ledigt, så vi kunne ringe igen om 30 minutter. Vi brugte ventetiden til at få noget koldt at drikke. Da vi ringede igen, sagde hun, at vi skulle cykle over broen til den anden bydel og lige ved siden af kirken kunne vi finde Gasthaus Zur Linde Her var der et ledigt dobbeltværelse til os. Det var nemt at finde. Vi fik skyllet sveden af kroppen og noget koldt at drikke. Her spiste vi også aftensmaden. Kørt 40 km. 

Søndag, den 20. april Dagen startede med, at kromutter kom rundt til alle gæster og ønskede en glædelig påske og samtid gav os alle en flot æske chokolader. Det har vi aldrig prøvet før. Dagens mål var Koblenz, som er der hvor Mosel floden løber ud i Rhinen og dermed de sidste stykke af Mosel. Vejret var igen fantastisk, årstiden taget i betragtning. Vi kom igennem en by langs floden. Her var hornorkestret i deres fineste tøj igang med at spille. Vi fandt et hyggeligt sted at få vores frokost. Næste stop var i en lille by hvor der var marked. Karen købte et par småting til børnebørnene. Imens vi sad og nød en kop kaffe, kom et tysk ægtepar på vores alder og spurgte om de måtte sætte sig, hvad de naturligvis var velkomne til. Vi kom i snak og på et tidspunkt spurgte manden om de (tyskerne) skulle have dårlig samvittighed over hvad som skete under ww2. Mit svar var nej for dem, der hade ansvaret var jo døde. Nu fortsatte vi langs floden og i løbet af eftermiddagen var vi kommet til Koblenz. Der kendes af mange for det 37 meter høje monument af Kaiser Wilhelm d. 1 fra 1897. Vi var helt ude på spidsen af ‘hjørnet’ Vi var der sammen med et sandt menneskehav.

Koblenz – Köln (Rhinen)
Nå vi blev enige om at forlade Mosel og starte langs Rhinen mod Köln. Til Rhinen benyttede Karen
Bikeline kortet hertil En lille færge sejlede over Mosel, men de ville ikke have el-cykler med. Så vi måtte tilbage til en bro, hvor vi krydsede Mosel. Vi ville bare cykle indtil vi fandt et godt sted. Gerne med udsigt over Rhinen. Vi passerede et A-kraftværk og kort efter fandt vi et hotel beliggende lige ud til floden. Her blev vi indkvarteret og kort efter var på i gårdhaven med noget koldt at drikke. Jeg spurgte kromutter om A-kraftværket var i brug. Hun sagde at det blev startet op i 70’erne og var kun i drift i en kort periode. Nogle geologer fandt at det var bygget på en tidlige vulkansk undergrund.  Kørt ca. 75 km.

Mandag, den 21. april I dag fortsatte vi langs Rhinen mod Köln. Bl.a. passerede vi den ikoniske bro (hvad der er tilbage af den i Remagen. Utrolig trafik på floden. Der er masser af flodpramme og turbåde. Vi spiste frokost ved en af de mange restauranter med udendørs servering. Da vi nærmede os Bonn passerede vi nogle meget store villaer langs floden. Det var tidligere regeringskontorer (1949 til genforeningen) Vi stoppede ved havnepromenaden i Bonn og satte os ved siden af en ung mand fra lokalområdet. Jeg spurgte ham om alt regeringsadministration var flyttet til Berlin. Han sagde at justitsministeriet stadig var i Bonn. Vi kunne dog se at også det, som svarer til Udbetaling Danmark også var her. Vi reserverede et værelse på Hotel Kanzeler, som havde billeder af alle tidligere og nuværende præsidenter og kanslere i Tyskland. Kørt ca. 50 km.

Tirsdag, den 22. april I dag ville vi se lidt på Bonn før vi kørte til Köln. Bonn er en flot by. For resten også Beethovens fødeby. Vi kørte på venstre side af Rhinen og da vi nærmede os Köln skulle vi uden om et kæmpe olie raffinaderi. Vi fandt bilen og fik læsset cykler og bagage igen. Vi valgte at køre en vestlig rute, langs den Hollandske grænse. Kørt ca. 45 km.

Verdens største gartneri

Tirsdag, den 22. april Turen gik nordpå langs den hollandske grænse ad landeveje. Der var travlhed i landbruget. Vi stoppede ved Emsflower, som er verdens største gartneri – imponerende! Produktionen er indrettet, så besøgende kan gå rundt på 1. sal og se hvad der arbejdes med. Efterfølgende besøgte vi deres version af ‘plantorama’ Gartenwelt. Ja også imponerende stort. Det er en Hollandsk familie, som er flyttet over grænsen til Tyskland (Emsland). Nu fortsatte vi turen nordpå og fandt et dejligt overnatningssted på Booking.com.

Onsdag, den 23. april I dag kørte vi det sidste stykke hjem efter nogle helt fantastiske dage ved Mosel og Rhinen.